Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ми отделя съединитела.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми отделя съединитела.

Мойа хубавица пак се строши . Педала на съединитела пропада а спирачката си седи твърда. Спирачна течност има да те удави. Те помпите на съединителя и сервото на спирачките имат ли нещо бушон реле? Защото вчета като се прибрах всичко си работеше сутринта неще.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    Fiat Coupe 2.0 16V

долна помпа на съеднителя
    ако не е ръждясала отвътре гумичките за нея са 9 лева
    ако е ръждясала нова на цена около 40 лева(зависи от къде я купиш)

П.П. за придвижване може да пробваш като помпаш на педала на съеднителя(в началото ще трбява да го връщаш сам)

Comment

Странно

Като разглеждам форума колегите се оплакват че им губи спирачна течност и си имат спирачки(само съединителя престава да работи). А при мен нито следа от сервото течността си е нормална и педала на съединитела си потъва ама си се връща. И като я запаля педала на спирачкатаграм не омеква седи си се едно е изгасена колата. Ако си смненя гумичките на долната помпа ще ми се оправят ли и спирачките?
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Явно ти имаш проблем и със спирачките и със съединителя. Двете системи са си съвсем отделни, ползва се само общо казанче за течността.
        И така, няма как ако си оправиш съединителя да се оправят спирачките или обратното.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt
          Явно ти имаш проблем и със спирачките и със съединителя. Двете системи са си съвсем отделни, ползва се само общо казанче за течността.
          И така, няма как ако си оправиш съединителя да се оправят спирачките или обратното.
          Несъм 100% съгласен с теб ма карай

Значи ако си сменил гумичките на долната помпа и всичко си е ок ма спирачките пак са оут виж си вакумния маркуч на сервото
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от stelt
            Преди година като си смених накладките и ептен ми избегаха спирачките а се оказа че проблема е в помпата на съединителя смених я и спирачките се оправиха
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Започва да ми става интересна темата. Искам някой сега да ми обясни логично връзката между нямането на спирачки и помпата на съединителя
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Ами като ти изтече спирачната течност през помпата на съединителя и ще разбереш и след известно време и педала на съединителя пропада
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                  Ами като ти изтече спирачната течност през помпата на съединителя и ще разбереш и след известно време и педала на съединителя пропада
                  Много си прав при мен за сега се задържа положението.. Теча е толкова малък (10-20 мл на месец примерно), че не си струва да го оправям за сега..
                  Lexus IS200

Comment

Working...
                  X